جایگاه دل در زندگی روزمره

جایگاه دل در زندگی روزمره
روی دکمه‌ی پخش کلیک کن

سلف پادکست از پروفسور مجتبی صدریا · جایگاه دل در زندگی روزمره

قبل از اینکه بحث جایگاه دل در زندگی روزمره را عرض کنم باید بگویم در دنیا و جامعه‌ای زندگی می‌کنیم که معیار حاکم بر آن معیار عقل است. یعنی معیار محاسبه، معیار پیدا کردن سود و ضرر، معیار معامله به علت اینکه عقل حاکم است.

ویژگی جایگاه دل در زندگی روزمره این است که فرای سود و ضرر بستر کنش را آماده می‌کند. حساب نمی‌کنیم که چقدر می‌بریم، یا چقدر می‌بازیم. دل باعث هدایت شدن کنش انسان به سمت خواست‌های عمیق و به ویژه عمیق ترین خواست انسان است. این خواست عمیق یعنی ماهیت وجود، یعنی من که هستم؟ چه می‌خواهم؟

یکی از فجایع دنیای امروز در این است که فرصت اینکه خواست عمیقمان را پیدا کنیم را به خودمان نمی‌دهیم. خوشبختانه ویروس 5 میلی گرمی آمده که این فرصت نداشتن‌‌ها را زیر سوال ببرد. به این معنا کرونا برای انسان‌ها نعمتی است. همه کارهایی که با شتاب زیاد می‌کردیم و داخل این جریان شتاب فراگیر رایج بود هشیارترین انسان‌ها فرصت این را پیدا کردند که از خودشان بپرسند چرا؟ چرا این کار را می‌کنم؟ چرا آن رابطه را ساختم؟ چرا…؟ چرا…؟

هر کسی، انگیزه کافی برای این که این چراها از خود بپرسد را ندارد. یک هشیاری دلی می‌خواهد که بیاندیشیم چه می‌خواهیم.

در این رابطه می‌توانید پادکست عقل و دل و همچنین معنای زندگی متنشر شده توسط پروفسور مجتبی صدریا را نیز از این لینک مشاهده کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *